ЗМІ: Єврокомісія представить пакет заходів для полегшення становища фермерів 

Четвер, 14 березня 2024, 10:05

Єврокомісія у п’ятницю має презентувати пакет заходів для пом’якшення проблем європейських фермерів, які вийшли на протести у різних країнах.

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Серед іншого, зміни мають на меті зменшити занепокоєння європейських аграріїв щодо імпорту із третіх країн та екологічних вимог до їхньої діяльності у рамках Європейського зеленого курсу.  

​Зокрема, у проєкт закладають повну відмову від вимоги залишати незайнятими 4% землі у власності господарства, так звані перелоги. Це було однією з важливих вимог польських фермерів. Замість штрафів за недотримання цієї вимоги хочуть пропонувати позитивні стимули.

Реклама:

Також готують пом’якшення вимог щодо ротації культур та зимового покриття грунту (наявності озимих або стерні). 

Також хочуть виключити з-під екологічних перевірок фермерські господарства із площами до 10 гектарів і не штрафувати їх. Це має бути дуже позитивно сприйнято у Польщі, де такі дрібні господарства складають понад 70%. 

Крім того, стало відомо, що Єврокомісія запропонує обмежити імпорт зерна з РФ і Білорусі.

Як відомо, у зимові місяці фермерські протести пройшли у багатьох країнах ЄС. Головними претензіями аграріїв є те, що їм доводиться виконувати численні регуляторні вимоги, зокрема у рамках Європейського зеленого курсу, та у цих умовах вони не можуть вигідно конкурувати з продукцією із третіх країн, яка виходить дешевшою за собівартістю.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: