Італія про напад на соратника Навального: РФ продовжує переслідувати опонентів

Четвер, 14 березня 2024, 17:22

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні засудив напад на колишнього голову штабу покійного російського опозиціонера Алексєя Навального Леоніда Волкова, поклавши відповідальність за це на РФ.

[SOURCE]Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA, Таяні сказав журналістам 14 березня.

За словами голови МЗС та віцепрем’єра Італії, "ми знаємо про ситуацію в Росії, тому тут мало що можна коментувати".

"Зі смертю Навального і агресією проти його найближчого помічника сталося щось дійсно серйозне. Це доказ того, що Росія продовжує переслідувати тих, хто виступає проти режиму, і це може заслуговувати лише на наше засудження", – додав Таяні.

У Литві напад на соратника Навального оцінюють як перший випадок політичного тероризму

Напад на соратника Алексєя Навального Волкова у Вільнюсі стався ввечері 12 березня біля його будинку. Нападник почекав, поки той припаркується на подвір'ї, після чого вибив молотком вікно в машині, розпорошив в очі сльозогінний газ і почав бити Волкова. Внаслідок нападу у нього зламана рука. 

Спецслужби Литви припускають, що за нападом на Волкова стоять російські спецслужби і атака пов’язана з наближенням президентських "виборів" у Росії. 

Президент Литви Гітанас Науседа у своєму коментарі зазначив, що зазвичай такі злочини планують заздалегідь, та допустив вплив Кремля.