Reuters: ЄС готує нові персональні санкції через смерть Навального в колонії

П'ятниця, 15 березня 2024, 17:18

Європейський Союз може вже наступного тижня узгодити санкції проти кількох осіб, які вважаються причетними до жорстокого поводження з російським опозиціонером Алексеєм Навальним і його смерті.

[SOURCE]Про це агентству Reuters повідомили три дипломати ЄС, пише "Європейська правда".

Співрозмовники Reuters припускають, що міністри закордонних справ країн Євросоюзу можуть схвалити нові санкції через смерть Алексєя Навального вже в понеділок, 18 березня.

"Я думаю, що ви побачите політичну згоду, коли дійде до санкцій проти осіб, причетних до смерті Навального", – сказав агенції один високопоставлений дипломат ЄС.

В ЄС відреагували на заяви з РФ, що Навальний помер своєю смертю

Двоє інших дипломатів також заявили, що очікують політичного рішення міністрів, хоча з технічних причин ці заходи будуть юридично ухвалені пізніше.

У лютому вісім країн ЄС звернулися до глави зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозепа Борреля з проханням накласти санкції на російських прокурорів, суддів і співробітників пенітенціарних установ у зв'язку зі смертю Навального.

Раніше ЗМІ повідомляли, що країни Євросоюзу готують пакет санкцій проти близько 30 росіян та російських компаній через смерть Навального.