Чехія висилає з країни громадянина України, який роками поширював російську пропаганду

Новини — Субота, 23 березня 2024, 10:18 —

Чехія ухвалила рішення вислати з країни громадянина України Олександра Барабанова, визначивши його загрозою для нацбезпеки у зв’язку з проросійськими поглядами.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Deník N.

Олександру Барабанову, який прибув з батьками до Чехії понад 20 років тому, відкликали його постійну посвідку на проживання і йому потрібно буде залишити країну.

В МВС країни заявили про обґрунтовані побоювання щодо того, що Барабанов може становити загрозу для нацбезпеки країни, на основі отриманої від спецслужб інформації. 

Реклама:

Олександр Барабанов вважає себе росіянином та, як зазначає видання, ще з періоду після Революції гідності поширював проросійські наративи довкола подій, в тому числі в ефірі чеських ЗМІ. 

Барабанов у коментарі ЗМІ підтвердив таке рішення щодо його посвідки та заявив, що не знає, куди йому доведеться їхати, і що побоюється депортації в Україну, тому що його можуть "затримати на кордоні і примусово відправити на фронт". 

Нагадаємо, у Чехії ухвалили кілька вироків проти громадян Чехії, які поїхали на Донбас і долучилися до лав проросійських бойовиків маріонеткових "республік".

Читайте також: Без шансів для "друзів Путіна": чи можливий розворот зовнішнього курсу Чехії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: