Глава МВС Молдови каже, що Росія не відмовилась від намірів загарбати країну

Неділя, 24 березня 2024, 16:22 - Христина Бондарєва

Міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос стверджує, що Росія не відмовилась від намірів загарбати Молдову, проте ознак військової загрози країні наразі немає.

[SOURCE]Слова Ефроса наводить молдовське видання Newsmaker, пише "Європейська правда".

"Ми перебуваємо в стані повномасштабної гібридної війни. І вона посилилася з початку вторгнення в Україну. Українські війська стримують наступ, тому Російська Федерація змінила тактику, але не відмовилася від своїх намірів отримати Молдову", – зазначив міністр у подкасті Ziarul de Gardă.

За його словами, у Молдові бачать спроби дестабілізації ситуації в країні, незаконне фінансування різних партій, спроби купити електорат. Водночас Ефрос підкреслив, що військове вторгнення Молдові зараз не загрожує. 

"Жодних ознак військової загрози немає. Так, є спроби втручання в наші внутрішні справи, але суспільство повинно зберігати спокій і довіряти органам, що забезпечують громадський порядок", – додав він.

Міністр підкреслив, що заяви про нездатність Кишинева впоратися з кризою також можна віднести до елементів гібридної війни. 

Нагадаємо, 19 березня МЗС Молдови повідомило про оголошення персоною нон грата співробітника посольства РФ у зв’язку з організацією так званих "виборів" президента Росії на території Придністровського регіону.

Офіційний Кишинів дозволив РФ відкрити тільки одну дільницю в посольстві у столиці. Проте Росія відкрила шість виборчих дільниць на лівому березі Дністра.