У Молдові випустили поштову марку на честь НАТО

Середа, 27 березня 2024, 10:16 - Христина Бондарєва

У Кишиневі в вівторок представили поштову марку, присвячену 30-річчю приєднання Молдови до програми НАТО "Партнерство заради миру".

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Newsmaker.

Марку підписали міністр закордонних справ Міхай Попшой та міністр оборони Анатолій Носатий, представники НАТО у Молдові та підприємства Poșta Moldovei (Пошта Молдови). 

фото мзс молдови

Як сказав Носатий, випуск марки свідчить "про нашу подяку партнерам по НАТО і всім, хто зробив внесок у зміцнення національної безпеки та стабільності, як свідчення нашої прихильності до цінностей миру та стабільності".

Глава Бюро зв'язків НАТО в Молдові Міхаела Герард Шимак наголосила на важливості очолюваного нею представництва Альянсу, відкритого у 2017 році в Кишиневі.

Молдова – нейтральна держава, яка не входить до жодних силових блоків. Але після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в Молдові активізувалось обговорення того, наскільки нейтралітет здатний гарантувати безпеку.

Глава МЗС Молдови Міхай Попшой нещодавно в інтерв’ю "Європравді" виступив за публічну дискусію в країні про переваги членства в НАТО.

Водночас російська пропаганда в особі МЗС не раз звинувачувала Молдову в нібито відмові від нейтралітету та втручанні у війну в Україні. 

Читайте також: Чому Молдова не хоче йти до НАТО та як планує здолати Придністров’я.