Прем’єр Бельгії – проти легалізації наркотиків на тлі сплеску насильства між наркоторговцями

Середа, 27 березня 2024, 21:05 - Олег Павлюк

Прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо заявив, що виступає проти легалізації наркотиків у будь-якій формі як одного зі шляхів протидії наркоторгівлі через бельгійські порти.

[SOURCE]Про це він сказав після засідання Ради національної безпеки Бельгії, відповідаючи на запитання Politico, пише "Європейська правда".

Засідання безпекового органу відбулось на тлі зростання в Бельгії числа випадків стрілянини між бандами, що займаються нароторгівлею. Учасники засідання ухвалили рішення про посилення роботи служб безпеки.

"Люди, які думають, що випадкове вживання наркотиків є лише індивідуальною справою, що воно не має впливу на суспільство, помиляються", – заявив Де Кроо.

Бельгійський прем’єр також пообіцяв збільшити кількість поліцейських і митних агентів для протидії наркоторгівлі, а також краще орієнтуватися на споживачів і дилерів у маргінальних районах Брюсселя.

Брюссель сколихнула серія перестрілок між бандами наркоторговців

"Вживання наркотиків – це злочин", – підкреслив він.

В останні роки ЄС став "світовою столицею" вживання кокаїну, пише Politico, оскільки рекордні обсяги виробництва в Південній Америці збіглися з шаленим попитом на континенті.

Бельгійське портове місто Антверпен навіть вважається "кокаїновими воротами" Європи через великі обсяги постачання цього наркотика. Бельгійська митниця вилучила 116 тонн кокаїну в порту Антверпена в 2023 році, встановивши рекорд другий рік поспіль.

Це призвело до сплеску кримінального насильства між бандами, які конкурують за доступ до порту та місць збуту в таких містах, як Брюссель. Влада намагається вирішити проблему посиленням портової безпеки або виступаючи за більш жорстке законодавство щодо наркотиків.