У порту Антверпена не можуть дати собі раду з тоннами конфіскованого кокаїну

Субота, 19 листопада 2022, 13:43

В порту Антверпена вилучається стільки кокаїну, що улов доводиться зберігати на митниці - це створює додаткові ризики, оскільки наркотиками можуть зацікавитися наркоугруповання.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання HLN.

У 2021 році митниця, поліція та судові органи вилучили майже 90 тонн кокаїну в порту Антверпена. Абсолютний рекорд, який, ймовірно, буде знову побитий в цьому році. Митниця вважає, що в цьому році буде досягнута межа в 100 тонн.

Однак такі обсяги викликають серйозну проблему безпеки: затверджені сміттєспалювальні заводи не можуть переробити вилучений кокаїн, так що запаси починають набувати величезних масштабів. Наразі на митних складах на знищення чекають десятки тонн кокаїну.

Прокурор Антверпена Франкі Де Кейзер кілька тижнів тому забив на сполох разом з міністром юстиції Вінсентом Ван Квікенборном. Гора кокаїну зараз настільки велика, що злочинні угруповання можуть прийти до думки про вторгнення на митні склади.

З цього приводу до Ван Квікенборна вже звертався мер Антверпена Барт де Вевер. У кабінетах Ван Квікенборна та Де Вевера кажуть, що рішення шукають спільно.

Бельгійське портове місто Антверпен називають одним з головних "воріт", через які у Європу привозять кокаїн. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: