Сійярто озвучив причину, чому зустріч Зеленського з Орбаном неможлива

Вівторок, 5 березня 2024, 18:04

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто розповів, чому в Будапешті наразі вважають неможливою зустріч прем’єр-міністра Віктора Орбана з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це угорський міністр сказав під час пресконференції, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на MTI.

Сійярто стверджує, що український уряд не надав жодних пропозицій, які б містили прогрес щодо повного відновлення прав угорської меншини на Закарпатті, якими вона користувалася до 2015 року.

"На жаль, мусимо констатувати, що документ-відповідь, надісланий нам українськими колегами, не містить жодних зрушень у цій сфері", – зазначив він.

Реклама:

Сійярто додав, що офіційна відповідь буде надіслана Києву в середу.

"Поки в Україні не буде прийнято необхідне законодавство для відновлення прав угорської національної громади, умови для зустрічі на високому рівні просто не можуть бути створені", – додав угорський міністр.

Напередодні Сійярто сказав російським пропагандистам, що зустріч угорського прем’єра Віктора Орбана і президента України Володимира Зеленського найближчим часом не відбудеться, оскільки передумови для неї не готові.

Наприкінці січня Сійярто заявляв, що до зустрічі Зеленського й Орбана залишився "довгий шлях", й що вона відбудеться після виконання Києвом умов Будапешта.

Угорський міністр зазначив: якщо Україна виконає умови Угорщини, це створить "чистий аркуш" у двосторонніх відносинах і дозволить провести зустріч на найвищому рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: