Кулеба летить до Гааги

Новини — Понеділок, 1 квітня 2024, 21:16 —

Міністр закордонних справ України у вівторок 2 квітня перебуватиме з візитом у Гаазі, де проведе низку зустрічей та візьме участь у конференції щодо забезпечення покарання Росії за злочини, скоєні у війні проти України.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС, пише "Європейська правда".

Під час візиту до Гааги Кулеба проведе низку двосторонніх переговорів, зокрема з нідерландською колегою Ханке Брейнс Слот.

Також він візьме участь в міністерській конференції "Відновлення справедливості для України", де обговорюватимуть результати документування та розслідування злочинів, вчинених російськими окупантами на території України. 

Реклама:

"Особлива увага буде зосереджена також на подальших кроках на шляху до створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України", – зазначили в МЗС. 

На конференції будуть присутні прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич, президент Євроюсту, представники Міжнародного реєстру збитків внаслідок агресії РФ проти України (RD4U), Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) та інші.

Як вже анонсували, з 2 квітня Реєстр збитків внаслідок російської агресії почне приймати перші заявки. Пріоритетною категорією визначили українців, у яких зруйноване або серйозно пошкоджене житло. 

Раніше у інтерв’ю "ЄП" Маркіян Ключковський, виконавчий директор Реєстру збитків, розповів, у який спосіб будуть домагатися від Росії коштів для виплати компенсацій українцям.

Читайте також інтерв'ю з правозахисником Олександром Павліченком: "У Гаазі буде максимум шість справ про російські злочини. Доведеться обирати найважливіше".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: