В Австрії затримали 4 німців, які вшанували день народження Гітлера

Понеділок, 22 квітня 2024, 15:06 - Андрій Синявський

Австрійська поліція затримала чотирьох німців, які вшанували день народження лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера біля будинку, де той народився, на заході країни.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

За словами поліції, четверо громадян ФРН – дві сестри та їхні партнери, віком від 20 до 30 років – прийшли до будівлі, де народився нацистський диктатор, в суботу, щоб покласти білі троянди у віконні отвори.

Правоохоронці зазначили, що затримані позували для фотографій, а одна з жінок продемонструвала гітлерівське вітання. Патруль помітив групу та забрав її до відділку для допиту.

Міністр оборони Німеччини порівняв Путіна з Гітлером

За даними поліції, жінка заявила, що демонструвала нацистське вітання жартома. Втім, правоохоронці вказали, що знайшли чат з іншими учасниками групи в її мобільному телефоні, де вони обмінювалися повідомленнями та фотографіями на нацистську тематику.

Правоохоронці зауважили, що повідомлять про всіх чотирьох затриманих у прокуратуру через підозру в порушенні австрійського закону, який забороняє нацистську символіку.

Минулого тижня провідний член ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" ("АдН") постав перед судом за звинуваченням у використанні забороненого нацистського воєнізованого гасла.

Прокурори стверджують, що регіональний партійний лідер "АдН" у Тюрингії Бйорн Гьокке закінчив передвиборчу промову в східному місті Мерзебург у травні 2021 року словами "Все для Німеччини!". Ця фраза заборонена в Німеччині, оскільки вона була гаслом нацистських штурмовиків.

Раніше нижня палата швейцарського парламенту схвалила заходи, які забороняють використання, публічне носіння або демонстрацію нацистської та расистської символіки, що може розпалювати ненависть або насильство.

У грудні минулого року ініціатива була схвалена верхньою палатою парламенту Швейцарії – Радою кантонів.