Остін: США домовляються із союзниками про надання Україні Patriot та інших засобів ППО

Новини — П'ятниця, 26 квітня 2024, 20:23 —

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Вашингтон продовжує вести переговори із союзниками про можливість постачання Україні додаткових систем протиповітряної оборони, зокрема й Patriot.

Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання Контактної групи з питань оборони України 26 квітня, пише "Європейська правда".

Остін заявив, що поки не може оголосити конкретики щодо постачання Україні додаткових систем Patriot.

"Але можу сказати, що продовжуємо над цим працювати в дуже серйозний спосіб. Звісно, всі країни, які мають Patriot, цінують їх. Але гадаю, що в подальшому ми, сподіваюсь, зможемо працювати з низкою країн для отримання додаткових засобів Patriot", – додав він.

Реклама:
Ключовим пріоритетом зустрічі формату "Рамштайн" буде ППО для України

Голова Пентагону зазначив, що в останні кілька днів він розмовляв сам-на-сам "із деякими європейськими колегами, обговорюючи це та інші питання".

Паралельно Остін наголосив, що Україна потребує не лише систем Patriot – застерігши від їхнього представлення як "магічної кулі", – а й інших відповідних засобів і перехоплювачів до них.

"Є інші засоби, над пошуком яким ми наполегливо працюємо і, можливо, зможемо передати їх українцям швидше. Але ця робота триває", – додав очільник оборонного відомства США.

Раніше Остін підтвердив, що Сполучені Штати виділяють 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах механізму замовлення зброї в американських виробників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: