У Німеччині хочуть віддати Бундесвер під єдине оперативне командування

Новини — Четвер, 4 квітня 2024, 15:45 —

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір посилити обороноздатність збройних сил країни за допомогою єдиного оперативного командування.

Як пише "Європейська правда", про це він заявив у Берліні, повідомляє dpa.

За словами міністра, Бундесвер також буде реорганізований за чотирма видами збройних сил з об'єднаним командуванням підтримки.

Крім армії, військово-повітряних сил і військово-морського флоту, до чотирьох видів Бундесверу тепер входять також сили кібернетичного та інформаційного простору (CIR), які спеціалізуються на радіоелектронній боротьбі та кіберопераціях, розвідці та захисті електронної інфраструктури.

Реклама:

Наразі Бундесвер має оперативне командування у Швіловзе поблизу Потсдама для планування і контролю закордонних місій, таких як у Західній Африці або у Червоному морі.

Крім того, в Берліні було створено територіальне командування національної оборони, де був розроблений оперативний план національної оборони Німеччини (OPLAN). Ці два органи мають дуже різні завдання, але деякі з них можуть перетинатися.

Пісторіус хоче вжити заходів щодо структур, які дублюють одна одну та стримують власні дії.

Іншим важливим пунктом дій є особовий склад Бундесверу і питання про те, чи може Німеччина відновити обов'язкову військову службу після її призупинення. Пісторіус вивчає моделі для цього і орієнтується на практику скандинавських країн.

Кількість солдатів Бундесверу нещодавно скоротилася до 181 500.

Нагадаємо, уповноважена Бундестагу у справах збройних сил Єва Хьогль у звіті за 2023 рік закликала до "суттєвого покращення кадрового, матеріального та інфраструктурного забезпечення" Бундесверу.

Минулого року Єва Хьогль виступила за суспільно-політичну дискусію щодо можливого запровадження нового виду призову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: