В італійській партії-членкині ЄНП сперечаються щодо підтримки фон дер Ляєн

Новини — Вівторок, 14 травня 2024, 09:52 —

В італійській партії Forza Italia, що входить до головної політичної групи Європарламенту – Європейської народної партії – розійшлися думки щодо підтримки кандидатури Урсули фон дер Ляєн у боротьбі за позицію наступного президента Єврокомісії. 

Про це повідомляє Euractiv, пише "Європейська правда".

Фон дер Ляєн, яка здійснює турне по країнах ЄС, щоб зміцнити єдність між учасниками Європейської народної партії перед виборами, не запросили на офіційне відкриття передвиборчої кампанії Forza Italia.

Перед тим у політсилі відбувалися внутрішні суперечки щодо кандидатури фон дер Ляєн, яка висувається від ЄНП.

Реклама:

Ліція Ронзуллі, яка є впливовою членкинею партії і конкурувала з її теперішнім лідером Антоніо Таяні, в одному з останніх інтерв’ю заявила, що фон дер Ляєн – неналежна кандидатка, тому що, мовляв, була "слабкою" на посаді і комісія "керувалася ідеологічними екстремістськими імпульсами", що мало негативні наслідки. 

Водночас Таяні, теперішній лідер Forza Italia та очільник МЗС Італії, є рішучим союзником фон дер Ляєн. 

Президентка Єврокомісії не була на запуску кампанії Forza Italia, але зустрілася у Римі з Таяні та провела неформальну зустріч з молодіжним крилом політичної партії. 

Як відомо, у червні у ЄС відбудуться вибори нового складу Європарламенту. Детальніше про це – в статті про "євровибори" 2024 року, важливі для України.

Читайте також про те, які наслідки для України несуть червневі вибори в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: