У Британії проходять місцеві вибори на тлі повідомлень ЗМІ про непевне майбутнє Сунака

Четвер, 2 травня 2024, 09:52 - Андрій Синявський

У Великій Британії в четвер, 2 травня, проходять місцеві вибори на тлі спекуляцій у ЗМІ, що їхній результат може вплинути на позиції прем'єра Ріші Сунака та його лідерство в Консервативній партії.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg.

На цих виборах вирішується доля понад 2 500 місць у місцевих радах та меріях. Очікують, що результати почнуть надходити рано-вранці у п'ятницю, а підрахунок голосів у деяких регіонах триватиме до неділі.

Британські виборці працездатного віку відвернулись від партії влади

Як зазначає Bloomberg, позиція недоброзичливців прем'єра Сунака всередині керівної партії, які прагнуть його усунути на тлі значного відставання у підтримці провладних консерваторів від опозиційних лейбористів, може залежати від долі лише двох кандидатів: мерів Тіс-Веллі та округу Вест-Мідлендс Бена Гоухена та Енді Стріта.

Раніше ЗМІ повідомляли, що консерватори розглядають можливість заміни прем'єра Ріші Сунака та створення уряду єдності на чолі з лідеркою Палати громад в парламенті Пенні Мордонт після місцевих виборів, що відбудуться 2 травня 2024 року.

Перед цим стало відомо, що Консервативна партія зазнає серйозної поразки на національних виборах, які очікуються цього року.

Нагадаємо, Сунак виключив проведення парламентських виборів 2 травня, заявивши, що вони відбудуться пізніше цього року.

За даними ЗМІ, деякі міністри в уряді Сполученого Королівства ведуть приватні дискусії про можливість замінити прем'єра Сунака до парламентських виборів, але поки схоже, що ніхто з потенційних конкурентів не має достатньої підтримки.