Росія виганяє австрійську журналістку

Новини — Понеділок, 10 червня 2024, 21:16 —

Міністерство закордонних справ Росії 10 червня оголосило про вислання з країни журналістки австрійського телеканалу ORF Марії Кніпс-Віттінг у відповідь на рішення Відня позбавити реєстрації пропагандиста агентства ТАСС.

Про це йдеться в повідомленні російського МЗС, яке цитує "Європейська правда".

Московське зовнішньополітичне відомство стверджує, що 30 квітня Австрія відкликала постійну акредитацію у "кореспондента ТАСС" Івана Попова. МЗС Росії викликало австрійського посла, але Попова це не вберегло, й 7 червня він виїхав з країни.

У зв'язку з цим Москва вирішила вжити "дзеркальних заходів" і позбавила акредитації журналістку ORF. 10 червня їй вказали "найближчим часом виїхати з території Російської Федерації".

Реклама:

"У разі, якщо офіційний Відень продовжить практику дискримінації російських журналістів, відповідна реакція послідує негайно щодо австрійських журналістів", – грозиться російське Міністерство закордонних справ.

Австрійська влада публічно не повідомляла про вислання пропагандиста Попова й поки не реагувала на позбавлення акредитації журналістки ORF.

Минулого року через звинувачення у шпигунстві з Австрії були вислані чотири російські "дипломати", на початку цього року вислали ще двох.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: