Найбільша у Європарламенті група, звідки вигнали партію Орбана, готова прийняти його опонента

Новини — Четвер, 6 червня 2024, 12:57 —

Європейська народна партія (ЄНП), яка мала найбільше представництво у поточному скликанні Європарламенту і звідки вигнали партію прем’єра Угорщини Віктора Орбана, готова прийняти до своїх лав новостворену політсилу його опонента.

Як повідомляє Politico, пише "Європейська правда", про це заявив лідер ЄНП Манфред Вебер. 

Вебер сказав, що ЄНП зацікавлена співпрацювати з політсилою Петера Мадяра – колишнього соратника, а тепер опонента Орбана, який стрімко набирає популярності.

"Наші двері відкриті", – прокоментував Манфред Вебер, додавши, що радий з приводу того, що Мадяр висловлює такий інтерес. 

Реклама:

За прогнозами, політсила Мадяра має шанси отримати близько шести місць у Європарламенті для своєї партії "Повага і свобода". Він висловлював інтерес у тому, щоб працювати з Європейською народною партією, чиєю головною кандидаткою на євровиборах є глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, до ЄНП раніше входила партія Віктора Орбана "Фідес", проте у 2021 році через напружені відносни з партійною сім'єю їй довелося вийти з цієї європейської політсили – інакше її б виключили.

Про те, чому партія Орбана вже не впевнена у збереженні влади у майбутньому та ким є несподіваний головний опонент угорського прем’єра Петер Мадяр – дивіться у нашому відеоблозі, а більш детально – в статті "Альтернатива для Угорщини". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: