Спецпроект "Європейської правди",
МЗС України, представництва Євросоюзу та Радіо ЄС

Не тільки карнавали. На що не шкодують часу бельгійці

Окрім веселощів, бельгійці дуже полюбляють також часто збиратися малими товариствами за келихом пива (вважається, що у країні є приблизно 400 сортів цього напою) та ділитися новинами зі свого життя.

Невипадково саме бельгійський паб Delirium потрапив до Книги рекордів Гінеса - у ньому можна замовити більш ніж 2000 сортів пива з різних країн, є навіть українське. 

 

Але не пивом єдиним ;) Бельгійці також не шкодують часу, витраченого на розмови з давніми приятелями, чия думка для них залишається завжди важливою.

Крім того, бельгійці вважаються також ще й дуже ввічливою нацією – завжди вітаються (навіть із незнайомими людьми, що проживають у тому ж районі великого міста чи маленького містечка), привітно посміхаються та вибачаються у незручних ситуаціях.

 
– Що особисто для Вас означають слова "Бути європейцем?"

– Що здивувало Вас у інших європейських державах?

– В чому Україна має зберігати самобутність в європейській родині, а де нам варто змінюватися?

Публікуйте свої історії під хештегом #BeEuropean на Фейсбуці та у Твіттері, додавайте яскраві фото або відео та обов’язково робіть у Фейсбуці тег @MFA of Ukraine або @Європейська правда, щоб ми побачили ваш допис за запросили в ефір Радіо ЄС. Детальніша інформація - за лінком.

Завітайте до сторінки нашого спецпроекту та беріть в ньому участь. Переможці отримають приз - поїздку до Брюсселя!

ПУБЛІКАЦІЇ
Сергій Сидоренко, Юрій Панченко, Європейська правда

На порозі торговельної війні: Україна та ЄС вийшли на новий етап суперечки про ліс-кругляк

Днями Україні доведеться ухвалити непросте рішення. Його наслідки можуть виявитися болючими або для країни, або особисто для президента. Євросоюз вже написав до Києва листа, в якому дав кілька варіантів та попередив, що "замовчати" проблему не вийде...

Сергій Сидоренко, Європейська правда

Заступниця генсека НАТО: У рішенні саміту Альянсу точно буде йтися про Україну

Роуз Геттемюллер: "У вас усі сконцентровані на обгортці, на формі! Всі питають: а чи буде у нас ПДЧ? Я взагалі не бачу для вас потреби так перейматися отриманням Плану дій щодо членства. Річні національні програми ведуть вас точно тією дорогою..."