В проекті рішення Ради ЄС щодо України немає третього етапу санкцій – джерело

Четвер, 19 червня 2014, 10:09

Комітет постійних представників країн-членів ЄС у Брюсселі погодив проект рішення Ради міністрів закордонних справ ЄС, яке буде затверджено в понеділок, 23 червня. Попри очікування, в  цьому документі Євросоюз не планує запуск третього етапу санкцій щодо Російської федерації.

Про це ЄвроПравді заявив інформований співрозмовник в європейських органах влади, що має в розпорядженні текст проекту рішення Ради ЄС.

В документі не передбачені також технічні заходи, які мали би на меті підготовку до запуску санкцій третього рівня рішенням саміту ЄС. Глави держав та урядів Євросоюзу мають зустрітися 26 червня в бельгійському місті Іпр.

Інформацію про те, що ЄС наразі не готовий до запровадження третього етапу санкцій, підтвердив також співрозмовник ЄвроПравди в українському МЗС.

Як відомо, ЄС ще в березні ввів у дію так званий "другий етап" санкцій - блокування рахунків та активів окремих осіб та підприємств. З того часу перелік осіб, що підпадають під санкції, неодноразово розширювався. Однак найбільш дієвим є "третій етап" - обмеження щодо окремих секторів економіки РФ. Між тим, консенсусу щодо їх введення в ЄС немає.

Як свідчать джерела, на робочому рівня в ЄС зараз обговорюється можливість введення санкцій проти тих секторів економіки РФ, які є найменш чутливими для європейських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.