На Заході звинувачують Італію у блокуванні більш жорстких санкцій проти Росії - газета

Понеділок, 14 липня 2014, 12:07

Представники європейської дипломатії стверджують, що Італія перешкоджає введенню більш жорстких антиросійських санкцій, йдеться у статті в британській газеті Financial Times.

Дипломати з країн ЄС, які дотримуються твердої лінії, зазначає видання, покладають на Італію частину відповідальності за те, що після закінчення крайнього терміну, встановленого ЄС для виконання вимог Росією і проросійськими силами на сході України, більш істотні санкції проти РФ так і не введені.

"З першого дня було ясно, що італійці мають намір зайняти крайню позицію", - цитує газета одного з західних дипломатів.

Його колеги, які представляють уряди країн, що посідають жорстку позицію стосовно Кремля, звинувачують Італію в тому, що вона з метою задобрити своїх промисловців не дає санкціям набрати обертів, йдеться в статті. Ці дипломати посилаються на давні і глибокі зв'язки з Росією італійських компаній, інтереси яких можуть серйозно постраждати у разі введення санкцій, спрямованих проти секторів економіки РФ.

Високопоставлені італійські чиновники такі звинувачення відкидають. Один з них повідомив британське видання, що прем'єр-міністр Маттео Ренці минулої п'ятниці "говорив з (канцлером Німеччини Ангелою) Меркель. Чиновник наполягає на тому, що позиція Італії цілком відповідає підходу Німеччини і Франції.

"Після тригодинного обговорення ми одностайно - підкреслюю, одностайно - погодилися включити в (санкційний) список 11 нових імен", - наводить газета слова представника Італії при ЄС Стефано Санино.

Минулої суботи Євросоюз опублікував в "Офіційному журналі ЄС" 11 прізвищ осіб, внесених до санкційного списку у зв'язку з ситуацією в Україні. Обмежувальні заходи вступили в силу з моменту публікації переліку.

З 1 липня і до кінця цього року в ЄС головує Італія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: