ЄС може зібратися на позачергове засідання щодо ситуації в Україні - прем'єр Польщі

Понеділок, 21 липня 2014, 20:22

Після засідання комітету Європейського парламенту у закордонних справах 22 липня, на якому буде обговорюватися ситуація на сході України, може бути скликано позачергове засідання Європейської Ради за участю глав держав країн ЄС для узгодження більш рішучих дій, заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, передає Інтерфакс.

Як повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенко в понеділок, глава польського уряду поінформував главу української держави, що лідери країн ЄС зараз знаходяться в постійному багатосторонньому діалозі щодо ситуації, що склалася.

"Ви абсолютно праві, називаючи тероризмом дії незаконних збройних формувань в Донбасі", - заявив Туск, додавши, що ці дії будуть мати наслідки, в тому числі і на міжнародній арені.

Як повідомлялося, Україна ініціювала скликання надзвичайного засідання розширеного бюро Комітету Європейського парламенту у закордонних справах для обговорення ситуації на Донбасі, яке відбудеться вдень у вівторок 22 липня.

Як зазначив, коментуючи ініціативу, глава МЗС України Павло Клімкін, "незважаючи на новий міжнародний контекст ситуації в Україні, який з'явився після трагедії з малайзійським літаком, і, незважаючи на очевидну причетність до цього злочину незаконних терористичних угруповань, які діють за безпосередньої допомоги Москви, Росія продовжує ігнорувати вимоги міжнародного співтовариства і відмовляється зайняти конструктивну позицію з метою деескалації ситуації".

У той же час у вівторок не планується приймати нових санкцій відносно РФ, але буде розглянуто, як виконується доручення Європейської Ради від 16 липня, і передбачено подальше розширення обмежувальних заходів на випадок необхідності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: