Заступник глави АП провів переговори з послом Британії щодо гучних випадків візових відмов

Вівторок, 8 липня 2014, 11:05

Як стало відомо "Європейській правді", заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий у понеділок, 7 липня, зустрівся з послом Великої Британії в Україні Саймоном Смітом.

Цю інформацію він підтвердив виданню в телефонному коментарі, зазначивши, що однією з тем переговорів стали публікації ЄвроПравди про резонансні відмови у видачі віз громадянам України.

"Я переказав послу нашу стурбованість випадками відмов у видачі віз, які зараз широко висвітлюються і які треба виправляти. Маю відзначити, що Британія робить дуже багато для України (у політичній сфері - ЄвроПравда). Але, тим не менш, у візовій сфері також потрібно активно виправляти (допущені помилки - ЄвроПравда) і відновлювати (довіру - ЄвроПравда)", - сказав Валерій Чалий.

Раніше "Європейська правда" опублікувала матеріал "Клінічний діагноз візової політики" про часті відмови посольства Великої Британії у видачі віз громадянам України. В одному з розглянутих випадків відмову отримала група вчених зі світовим ім'ям.

Пізніше стало відомо, що Британія також ввела практику відмов громадянам лише на тій підставі, що вони мешкають у зоні проведення АТО. Офіційно про це правило на сайті посольства не повідомляється.

Валерій Чалий стверджує, що Саймон Сміт висловив розуміння реакції українських ЗМІ з цього приводу. "Посол запевнив, що не знімає з себе відповідальності, визнав важливість цього аспекту і сказав, що Британія намагатиметься виправляти ситуацію", - стверджує заступник глави АП.

"Європейська правда", як і раніше, готова опублікувати реакцію британського диппредставництва на претензії на його адресу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.