Російським чиновникам заборонять їздити на іномарках

Вівторок, 12 серпня 2014, 10:03

В Державній думі РФ пропонують ввести заборону на придбання для органів державної влади автомобілів усіх марок тих країн, які застосували санкції до Росії.

Відповідний законопроект вже готує заступник голови комітету Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва Вадим Соловйов, пишуть Известия.

На думку парламентарія, держслужбовці не мають права покупками цих машин економічно підтримувати тих, хто чинить тиск на Росію. Раніше уряд вже ввів своєю постановою заборону на держзакупівлі іноземної автомобільної техніки, однак вона не торкнулася іноземних машин, вироблених у Росії. Тепер же йдеться про заборону і на іномарки російської збірки.

На сьогодні проти Росії, через підтримку терористів в Україні і Криму, запровадили санкції майже всі держави - флагмани автомобільної галузі. Це Японія, США, Німеччина, Франція і Великобританія.

Як пише видання, по суті, єдиною країною - масовим виробником автомобілів для міжнародної торгівлі, що не приєдналася до санкцій, залишилася Корея, яка в числі інших виробляє популярні в Росії марки KIA і Hyundai.

Нагадаємо, що Південна Корея поки не долучилась до країн, які запровадили санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.