Кабмін Норвегії обговорить з депутатами необхідність санкцій проти РФ

Четвер, 7 серпня 2014, 13:44

Уряд Норвегії має намір наступного тижня провести консультації зі Стортинґом (парламентом королівства) з питання приєднання до нового пакету санкцій ЄС проти Росії.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Це питання буде обговорюватися наступного тижня, - зазначила представниця прес-служби норвезького МЗС Веслемей Сальверсен. - Ми не можемо передбачити, якою буде реакція парламенту, тому поки що складно сказати, коли уряд зможе оголосити своє остаточне рішення".

За словами співрозмовниці агентства, для введення санкцій не потрібно буде організовувати парламентське голосування, тому що кабмін має право самостійно приймати рішення з даних питань.

Разом з тим остаточно не зрозуміло, в якому форматі проходитимуть консультації, про необхідність яких раніше заявив глава норвезької дипломатії Берге Бренд. Зараз у королівстві тривають парламентські канікули, а нова сесія Стортинґу офіційно відкриється лише 2 жовтня. Як зазначила Сальверсен, в МЗС не можуть дати коментарів з цього питання.

Нагадаємо, посли країн-членів ЄС 29 липня під час засідання в Брюсселі ухвалили рішення про введення санкцій третього рівня щодо Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: