Стросс-Кан: санкції проти РФ "працюють", але солідарності від Європи ви не дочекаєтесь

П'ятниця, 12 вересня 2014, 12:16

Екс-глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан вважає, що санкції ЄС проти Росії мають економічну ефективність, але не змінять поведінку Москви.

Про це він заявив під час виступу на дискусійній панелі Yalta European Strategy.

"Багато хто питає, чи працюють санкції. Моя відповідь – так, санкції ефективні. Це потребувало певного часу. Перші два-три місяці це було швидше щось символічне, але зараз вони дійсно працюють", - заявив Стросс-Кан.

Між тим він переконаний, що попри економічну ефективність обмеження з боку МВФ не матимуть політичного ефекту.

"В той же час (моя відповідь) – ні. Я не думаю, що вони щось змінять у поведінці Росії (щодо дій на сході України)", - зазначив екс-глава МВФ. За його словами, є кілька причин цього, зокрема – пов’язані з історією.

За його словами, ЄС не поспішатиме вводити дійсно жорсткі санкцій, оскільки обмеження мають негативний ефект не лише на російську, але й на європейську економіку.

"Але я вражений не тим, які слабкі санкції, а тим, які слабкі дії ЄС на підтримку України. Жоден європеєць не хоче вмирати за Україну, це зрозуміло. Але вони навіть не хочуть платити за Україну. Ми чули багато слів солідарності (від представників ЄС). Де вона, ця солідарність?" - запитав Домінік Стросс-Кан у присутніх на конференції.

Учасники YES зустріли його слова аплодисментами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.