Швейцарський бізнес виступає проти обмеження імміграції

Понеділок, 27 жовтня 2014, 13:20

Представники бізнесу та політики Швейцарії виступають проти проведення наступного місяця референдуму щодо обмеження імміграції до країни.

Про це повідомляє видання EurActiv.

Для представників бізнесу подібна ініціатива загрожує проблемами з нестачею робочої сили. Швейцарські банки, в тому числі UBS і Credit Suisse, особливо залежать від припливу іноземних робітників, адже їхня частка в установах досягає 25%.

"Ясно, що ініціатива Ecopop буде справжньою катастрофою для країни", - цитує видання голову фармкомпанії Roche Северина Швана з посиланням на швейцарську Sonntags Zeitung. "Швейцарія виступає за надійність, відкритість та інновації", - додав він.

Проти референдуму також виступає більшість політичних партій Швейцарії, навіть права Швейцарська народна партія  (SVP).

30 листопада в країні має пройти референдум за ініціативою об'єднання еко-активістів Ecopop, що пропонують обмежити кількість мігрантів 16 тис. чоловік на рік з огляду на негативний вплив збільшення чисельності начелення на навколишнє середовище. 

Це вже друга протягом дев'яти місяців антиміграційна ініціатива в Швейцарії. Тоді в результаті голосування стосунки Швейцарії та інших країн Європи опинилися під загрозою погіршення, а представники бізнесу заговорили про можливе зменшення притоку інвестицій та переміщення компаній в інші країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: