Путін за допомогою грошей намагається впливати на Центральну Європу - Саріуш-Вольський

Четвер, 11 грудня 2014, 15:21

Путін використовує гроші та ресурси для того, щоб впливати на політику країн Центральної Європи.

Про це заявив польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський в інтерв'ю Wiadomosci.

"Володимир Путін явно грає протягом декількох місяців на розподіл Євросоюзу. З одного боку, намагається загравати з Німеччиною, з іншого боку, використовує такі інструменти, як гроші та ресурси, щоб впливати на політику країн Центральної Європи", - відзначив він.

"Кремль намагається послабити ЄС зсередини, про що свідчить незаконне фінансування європейських партій крайнього правого та лівого спектрів або радикальних екологічних груп", - додав європарламентар.

За його словами, Росія розраховує, що західне суспільство, втомившись від фінансової кризи, відвернеться від своїх правлячих еліт, що дасть змогу РФ продовжувати ескалацію ситуації в Україні.

Коментуючи розбіжності в поглядах країн Вишеградської групи, Саріуш-Вольський зауважив, що вони обумовлені "різним історичним досвідом та географічним положенням".

"За останні кілька років РФ посилила своє економічне становище в Чехії та Словаччині. Угорщина також зацікавлена в ряді російських інвестицій, включаючи розширення АЕС "Пакш", - наголосив євродепутат.

"Уряди цих країн повинні вирішити, наскільки бажання великого бізнесу, який пов'язаний зі Сходом, може диктувати стратегічний напрям їхньої зовнішньої та економічної політики", - підкреслив Саріуш-Вольський.

"Багато елементів політики Вишеградської групи непокоїть мене, особливо підтримка Угорщиною газопроводу South Stream", - додав він.

Нагадаємо, раніше Саріуш-Вольський заявив, що Захід повинен поставити Україні ту кількість зброї, яка зрівняла б її шанси у війні з Росією, а також посилити санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.