В Брюсселі зустрілися "друзі України" - з міністром ФРН, але без французького

Понеділок, 15 грудня 2014, 11:38

В понеділок в Брюсселі, перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, пройшла зустріч глав МЗС у неформальному складі "друзі України в ЄС"

Переговори відбулися в готелі Sofitel в "Європейському кварталі", повідомляє з Брюсселю кореспондент Європейської правди.

Повний перелік учасників не розголошується; джерела свідчать, що у зустрічі взяли участь близько 20 міністрів, а також комісар з питань розширення та політики сусідства Йоганес Ган. З українського боку переговори проводив глава МЗС Павло Клімкін.

 

Зокрема, у міністра  Клімкіна пройшли нетривалі окремі переговори з главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Водночас відомо, що глави МЗС Лорана Фабіуса не було на зустрічі, хоча він перебував у Брюсселі – натомість він поїхав до будівлі Ради ЄС, де на той час не проходило жодних подій чи переговорів (адже більшість колег була на українських переговорах).

Клімкін закликав не драматизувати цю ситуацію. "Фабіуса не було, бо він не встигав, але від Франції був держсекретар", - сказав глава МЗС.

"Приємно почати український тиждень в ЄС зустрічами з главами МЗС, друзями України", - додав він.

Як відомо, протягом цього тижня в Брюсселі та Києві щодня проходитимуть візити на високому та найвищому рівні. Зокрема, в понеділок в Брюсселі відбудеться засідання Ради ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: