Конструктивних кроків РФ поки не видно - Лінкявічюс

Середа, 17 грудня 2014, 13:08

Конструктивних кроків з боку Росії поки що не видно.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в інтерв'ю радіостанції Ziniu radijas, пише Delfi.lt.

"Скажу відверто, я таких кроків не бачу. Якщо секретар Керрі їх бачить, можливо, у нього більше такої інформації", - сказав литовський міністр.

Лінкявічюс стверджує, що деякі західні політики досі більше дбали про те, як дозволити президенту РФ Володимиру Путіну "зберегти обличчя", замість того, щоб звернути увагу на західні цінності.

"Є такі голоси, які більше дбають не про нашу надійність, не про нашу власну безпеку, не про наші цінності, а іноді піклуються про те, щоб агресор зберіг обличчя, живучи з ілюзією про те, що це, можливо, допоможе стабілізувати ситуацію. Такі голоси є, але це не переважна думка", - сказав міністр.

За словами Лінкявічюса, ніхто не хоче банкрутства Росії, але криза рубля і економічні труднощі повинні спонукати Москву змінити свою політику.

"Радіти нема чому, ніхто не бажає краху Росії, ніхто не хоче, щоб Росія стала банкрутом, але Росія повинна задуматися, і можливо, істотно змінити свій курс", - наголосив глава МЗС Литви.

За його словами, Росія повинна припинити постачання зброї закріпленим на Сході України сепаратистам і перестати відправляти туди своїх військових.

Нагадаємо, раніше Державний секретар США Джон Керрі заявив, що Росія протягом останніх днів зробила декілька конструктивних кроків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: