Лінкявічюс: Росія має визнати свою військову присутність на сході України

Четвер, 18 грудня 2014, 14:17

Росія повинна визнати, що вона бере участь у конфлікті на сході України, що у неї є сили на території України, і вона підтримує ці сили.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє литовське видання Delfi.

Він не бачить позитивних кроків Росії щодо розв'язання кризи в Україні, тому, за його словами, передумов для відкликання санкцій немає.

Міністр сказав це після того, як держсекретар США Джон Керрі і глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Федеріка Могеріні обережно відзначили демонстрований Москвою прогрес.

За словами Лінкявічюса, зрушення мають місце хіба що в риториці, але цьому не можна надавати велике значення, тому що Москва раніше не виконувала обіцянки.

"Я з риторики точно не став би робити висновки, що ситуація поліпшується або з'являється політична воля. Ми хочемо бачити реально, що це відбувається. Нарешті, ми хочемо бачити, щоб Росія визнала, що вона бере участь у цьому конфлікті, що у неї є сили на території України, і вона підтримує ці сили логістикою", - сказав міністр.

"Оскільки цього немає, я не бачу причин скасовувати санкції", - додав Лінкявічюс.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Литви заявляв, що конструктивних кроків з боку Москви не видно і вона повинна істотно змінити свій курс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: