Литовські перевізники об'їжджають російську блокаду через Білорусь

Понеділок, 8 грудня 2014, 17:25

Литовські перевізники знайшли вихід, як подолати російську блокаду на кордоні - вони їдуть до РФ через територію Білорусі.

Про це заявив керівник асоціації автоперевізників Linava Альгімантас Кондрусявічюс, пише Delfi.lt.

"Ситуація не змінюється, на латвійсько-російському кордоні, як і раніше, застосовується повний контроль, але туди їде менше литовських вантажівок", - відзначив він.

"Ми їдемо через Білорусь - білоруси не застосовують до нас посилені перевірки, а на білорусько-російському кордоні, оскільки це єдиний митний союз, перевірок немає", - додав  Кондрусявічюс.

За його словами, через це збыльшилися черги на кордоні Литви і Білорусі - у понеділок тут чекала 461 фура.

Однак, за словами Кондрусявічюса, хоча черги і зросли, їх не можна порівняти з чергами, які шикувалися в передсвятковий період в попередні роки.

Він сказав, що це відбувається тому, що зменшився потік вантажів - клієнти відмовляються від литовських компаній через введені Росією перевірки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на литовсько-російському кордоні утворилася черга з автомобілів з литовськими номерами. Їх піддають ретельному обшуку, при цьому автомобілі з російськими номерами перетинають кордон безперешкодно. 

З листування представників російської митниці стало відомо про спеціальні вказівки щодо товарів, країною походження яких є Литва, а також товарів, які ввозяться в Литву, і товарів, що перевозяться литовськими транспортними компаніями, - їх не пропускатимуть на територію РФ.

Прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс заявив, що Литва поскаржиться в Єврокомісію на дії Росії на кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.