На позачерговому засіданні Ради ЄС треба посилити санкції – президент Естонії

Неділя, 25 січня 2015, 16:58

На позачерговому засіданні глав МЗС країн ЄС повинна бути підтверджена єдність і непохитність у стримуванні агрессора, а також запроваджені нові санкції протии РФ.

Про це йдеться у заяві президента Естонії Тоомаса Гендріка Ільвеса, оприлюдненій його пресс-службою.

"Позачергова нарада міністрів закордонних справ Європейського союзу повинна підтвердити, що ми єдині і непохитні в своїх зусиллях щодо стримування агрессора. Крім того, її наслідком має стати розширення візових санкцій і розгляд нових економічних санкцій" зазначив Ільвес.

За його словами, варто відкинути ілюзії, оскільки територіальна цілісність європейської держави нищиться, а сепаратисти не бажають зберігати перемир'я.

"Їх мета – розширення військової діяльності і завдання ще більших страждань", - зазначив естонський президент.

"Демократичний світ опинився віч-на-віч зі злом і насильством: сепаратисти атакують українські міста за підтримки постійного члена Радбезу ООН", - сказав Ільвес.

Він ще раз закликав Росію відмовитися від підтримки сепаратистів і залучити всі свої можливості для припиненя вогню на сході України.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що в понеділок має відбутися термінове засідання глав МЗС країн членів ЄС, на якому розглянуть питання про посилення санкцій щодо РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: