ЄС налаштований рішуче щодо посилення санкцій проти РФ – Клімкін

Понеділок, 26 січня 2015, 08:26

На позачерговому засіданні Ради закордонних справ ЄС 29 січня будуть обговорюватися питання про посилення санкцій проти Росії і всі країни налаштовані рішуче.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "ТСН" на каналі "1+1", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Фредеріка Могеріні дуже чітко вчора сказала, що Росію чекає погіршення відносин з Євросоюзом",- сказав Клімкін.

"У четвер буде позачергове засідання міністрів закордонних справ ЄС. Я вчора і сьогодні говорив майже з усіма ними - вони налаштовані дуже рішуче. Вже ніхто не говорить про скасування санкцій", - додав він.

За його словами, ЄС обговорює можливість розширення списку росіян, яким буде заборонений в'їзд в ЄС, введення санкцій відносно російських активів, а також розширення списку російських кампаній, які також підпадають під санкції.

"Я провів один день в Давосі, зустрічаючись з багатьма керівниками - там вже розраховують на те, що Росія за підсумками цього року може мати від 6 до 8% падіння ВВП", - зазначив Клімкін.

Він також повідомив, що в ЄС обговорюють можливість відключення Росії від системи SWIFT.

"Про це говорять серйозно. Якщо буде відключений SWIFT, то російську економіку чекає просто колапс", - упевнений він.

Як повідомлялося, Могеріні скликає надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні у четвер, 29 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.