РФ знов торгує Савченко – пустить до неї відвідувачів, якщо росіян лишать в ПАРЄ

Середа, 28 січня 2015, 13:47

Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи обіцяє, що до Надії Савченко пустять спостерігачів від європейських інституцій в разі, якщо росіянам лишать право голосу в ПАРЄ.

Про це заявив глава російської делегації в ПАРЄ, глава комітету Державної думи РФ у закордонних справах Олексій Пушков на брифінгу в Страсбурзі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Наша делегація прийняла рішення звернутися до слідчих органів з проханням надати можливість представникам ПАРЄ зустрітися в Росії з Надією Савченко, щоб переконатися в стані її здоров'я, провести з нею бесіди", - заявив він.

Він планує звернутися до депутатів ПАРЄ з офіційною пропозицією з цього питання під час дебатів з російського питання в середу ввечері.

Водночас РФ висунула передумову, за виконання якої таке відвідування буде можливим. Пушков нагадав,  що у разі, якщо щодо РФ буде відновлено дію дипломатичних санкцій – її позбавлять права голосу та інших прав у рамках ПАРЄ, – то російська делегація припинить участь у роботі організації.

"Таку пропозицію (відвідування Савченко представниками асамблеї) може бути реалізовано тільки в разі, якщо російська делегація залишиться в ПАРЄ. У випадку, якщо ми йдемо до кінця року з асамблеї, ніяких контактів між Росією і асамблеєю не передбачається", - попередив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.