Клімкін сподівається на більшу військову допомогу Заходу

Понеділок, 2 лютого 2015, 12:03

Україні необхідна більша військова допомога від країн Заходу в умовах, коли проросійські сепаратисти на сході "навмисне ескалують конфлікт".

Про це заявив міністр закордонних справ України в інтерв'ю Financial Times.

На його думку, в США і ЄС зростає глибоке "розуміння" того, що Україні потрібні високотехнологічні новинки і військові навчання так само, як і  зброя.

"Терористи отримали найсучасніше озброєння від росіян, вони навчені та керовані росіянами", - зазначив міністр.

"Ми гостро потребуємо обладнання зв'язку, апаратури для створення радіоперешкод - не просто речей, які вважаються смертельним (озброєнням - Ред.)", - наголосив Клімкін.

За його словами, останні обстріли у Волновасі та Маріуполі, внаслідок яких загинули десятки мирних жителів, були початком більш широкої кампанії.

"Це не випадкові події... Вони цинічно підвищили ставки", - сказав він.

"Якщо трапиться інша трагедія такого масштабу, як у Маріуполі, вся ситуація може вийти з-під контролю з крайньою небезпекою негативних ефектів не тільки для Росії і України, а й для всього ЄС",  - наголосив Клімкін.

Глава МЗС також зауважив, що ЄС не варто розділяти санкції, введені за підтримку сепаратистів на Донбасі та за окупацію Криму.

"Не повинно бути жодного розподілу", - наголосив він, додавши, що невдоволення російською анексією півострова серед кримчан зростає.

"Люди, які були дуже прихильні до незаконних дій РФ у минулому році, тепер не мають можливості взаємодіяти з зовнішнім світом, навіть не можуть подорожувати за допомогою паспортів, виданих в Криму", - відзначив Клімкін.

"Немає можливості інвестицій. До них не ставляться як до нормальних росіян... Ситуація в Криму буде змінюватися набагато раніше, ніж хто-небудь очікує",  - переконаний глава МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США можуть надати Україні летальне озброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: