Британія оголосила про розширення співпраці з НАТО через нові загрози

П'ятниця, 13 березня 2015, 19:14

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон оголосив про розширення співробітництва з НАТО, зокрема у рамках військових навчань по боротьбі з новими загрозами, з якими стикається Альянс.

Про це Кемерон заявив після зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє сайт британського уряду.

"Ми будемо продовжувати грати провідну роль в НАТО і, працюючи разом з нашими союзниками, ми надсилаємо чіткий сигнал тим, хто погрожує нам, - що у Великобританії і НАТО є військовий потенціал, рішучість і здатність підтримувати наших східних союзників і захищати наші власні води і повітряний простір", - сказав Кемерон.

З наступного місяця військовослужбовці Великобританії стануть частиною програми навчань НАТО за участю 12 000 людей з більш ніж десятка країн НАТО та країн-партнерів.

Це будуть одні з найбільших повітряних, наземних і морських навчань в Європі, в яких будуть представлені понад 58 бойових кораблів і підводних човнів, більше 50 повітряних суден і майже 3000 одиниць сухопутної техніки.

Великобританія направить на навчання штаб бригади сухопутних військ і бойову групу, військово-морську групу, в тому числі вертольотоносець десантний корабель, фрегат і літаки-винищувачі Typhoon.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: