Російський олігарх судитиметься з Британією через нафтогазову угоду - ЗМІ

Понеділок, 2 березня 2015, 11:12

Російський мільярдер Михайло Фрідман погрожує подати позов до суду проти британського уряду через його плани заблокувати угоду з купівлі компанією олігарха LetterOne 12 нафтогазових родовищ в Північному морі.

Про це пише Financial Times з посиланням на власні джерела.

Як повідомлялося, у суботу влада Великої Британії заявила про намір заблокувати угоду LetterOne, створеною власниками російської "Альфа-груп" Михайлом Фрідманом і Германом Ханом.

Причиною рішення є занепокоєння, що бізнесмени можуть потрапити до санкційних списків.

Як йдеться в повідомленні міністерства енергетики Великої Британії,  міністр Ед Дейві був стурбований "впливом можливих в майбутньому санкцій, накладених на LetterOne, на подальшу експлуатацію родовищ, а також серйозними ризиками для здоров'я , безпеки та навколишнього середовища, які можуть виникнути".

Проте в компанії, як пише британське видання, вважають, що вони мають план щодо реагування на ризики, пов'язані з можливими майбутніми санкціями.

Як зазначили в LetterOne керівництво ЄС, Німеччини та України схвалили угоду.

"Великобританія є єдиною, хто виступив проти угоди формально", - зауважили в компанії.

 "Ми зберігаємо за собою усі права відносно рішення Департаменту з питань енергетики і зміни клімату щодо цього питання, в тому числі, якщо воно буде прийняте, оскаржити його як незаконне", - повідомили виданню представники компанії.

Як повідомлялося, купівля нафтових родовищ повинна була відбутися в рамках угоди  з придбання нафтогазового підрозділу RWE - Dea AG за 5 мільярда євро російською LetterOne.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.