"Показуха в Києві" - реакція іноземних ЗМІ на арешт урядовців

Середа, 25 березня 2015, 15:52

Західні ЗМІ відреагували на затримання керівників Держслужби з надзвичайних ситуацій, переважно наголошуючи на публічному характері їх затримання просто "в прямому ефірі".

Найрадикальніше з цього приводу висловились поляки. Польський портал TVN24 назвав це затримання "показухою" у матеріалі "Міліція приходить на засідання уряду і вдягає кайданки на урядовців. Показуха в Києві".

Інші іноземні ЗМІ виявилися більш стриманими в своїх оцінках, констатувавши сам факт затримання і наголосивши на тому, що затримання відбувалось перед камерами телевізійників.

В Associated Press, чиє повідомлення наводить The New York Times, також наголосили на високій публічності затримання.

"Надміру публічний характер затримання у середу було подано як такий, що розроблений з метою проілюструвати те, що антикорупційний процес набирає обертів", - зазначили в агенції.

Про те, що українських урядовців затримували в "прямому ефірі", написала фрацузька газета Le Figaro.

"Двох українських високопосадовців, підозрюваних у корупції, затримали прямо перед камерами на засіданні уряду, яке транслювалося в прямому ефірі", - зазначило видання.

Чеське видання Ceske Noviny  назвало свій матеріал, присвячений затриманню українських чиновників, "Арешт перед камерами на засіданні українського уряду" і також підкреслило публічність цієї події.

Про те, що "затримання відбувалося в прямому ефірі", кілька разів наголосило у своєму матеріалі німецьке видання Spiegel Online.

Британська служба ВВС, як і балтійський портал Delfi, просто констатували затримання високопосадовців прямо на засіданні уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.