Керівництво ЄС підписало рішення про надання Україні 1,8 млрд євро

Середа, 15 квітня 2015, 15:10

Європейський союз фіналізував рішення про надання Україні 1,8 мільярда євро фінансової допомоги.

Підписи під документом поставили від Європарламенту президент Мартін Шульц, з боку Ради ЄС - державний секретар з європейських справ Латвії Занда Калніна-Лукашевича, повідомляє сайт Єврокомісії.

"Комісія сподівається завершити цей процес у найближчі тижні для того, щоб виділити перший транш у розмірі 600 млн євро до літніх канікул", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісія нагадала, що це буде третя програма допомоги з 2010 року. Протягом 2014 року Україна отримала 1,36 млрд євро допомоги за другим етапом програми, а заключний транш у розмірі 250 млн євро буде виплачений в цьому місяці.

"Всього в Україну за попередні програми надійшли 3,41 млрд євро, що є найбільшою фінансовою допомогою третій країні в такий короткий проміжок часу", - зазначили в ЄК.

Як повідомлялося, 31 березня Європейська Рада прийняла рішення, яким затвердила надання Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги.

Кошти виділені Україні з метою стабілізації її економіки та на проведення реформ, поліпшення платіжного балансу, як визначено Міжнародним валютним фондом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: