ЄК похвалила Україну – побачили "надихаючий прогрес" щодо суспільного ТБ

Середа, 20 травня 2015, 17:43

Єврокомісар Йоганес Ган  вважає, що Україна досягла значного прогресу у зміні регуляторного середовища у питанні медіа та свободи слова.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган  під час виступу на медіа-конференції у Ризі, яка передує саміту Східного партнерства (СхП), повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Більше 80% людей отримують інформацію з ТБ і тому до цієї сфери особлива увага. І тому особливий акцент ми робимо на питання до суспільного телебачення.

В Україні ми маємо надихаючий приклад з цього питання", - запевнив він.

Необхідно зазначити,  що розмови про створення суспільного телебачення ведуться в Україні протягом більше ніж 10 років, без помітного прогресу до недавнього часу. Нещодавно  було ухвалено частину необхідної для цього законодавчої бази, але на практиці таке ЗМІ наразі не створене.

Комісар Ган також додав, що ЄС вимагатиме від України та інших країн СхП, які декларують європейські прагнення, дотримання стандартів ЄС з цього питання.

"Країни яки обрали шлях зближення з ЄС, повинні дотримуватися європейських стандартів у свободі слова. Це не легко, але інакше ми матимемо слабку демократію", - наголосив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.