РФ висунула нові вимоги щодо ЗВТ між Україною та ЄС - ЗМІ

Субота, 13 червня 2015, 15:55

Росія висунула нові вимоги щодо глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, імплементація якої повинна розпочатися 1 січня 2016 року.

Відповідні пропозиції було прописано у документі, який російська сторона передала Єврокомісії 3 червня, повідомляє агенція dts Nachrichtenagentur з посиланням на Spiegel.

Зокрема, як зазначають джерела видання в Єврокомісії, документ передбачає односторонні зобов'язання зі сторони України та ЄС.

Проте, зігдно з інформацією джерел, в Єврокомісії пропозиції РФ відхилили.

Так, на думку представників ЄК, тристоронній договір покликаний поховати угоду про асоціацію України з ЄС, передає РІА "Новости".

Зокрема, у документації до проекту, як повідомляє німецька газета, були перераховані 30 зареєстрованих в Криму російських підприємств.

"Якщо б ЄС прийняв його, це стало б першим кроком до визнання анексії півострова", — пише видання.

Як зазначається, єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом в листі голові комітету Європарламенту з питань міжнародної торгівлі відзначила, що нові вимоги РФ є "неприйнятними".

Нагадаємо, раніше ЄвроПравда повідомляла про лист Мальстрьом міністру економічного розвитку РФ Олексію Улюкаєву, який свідчить про те, що РФ висунула нові вимоги в рамках трьохсторонніх переговорів щодо імплементації ЗВТ Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.