Суд ЄС досі не призначив розгляд справи Януковича, який помилився мовою

Середа, 15 липня 2015, 09:03

Європейський суд, на розгляді якого перебуває низка позовів української влади про скасування накладених на них санкцій, досі не взяв до провадження позови Віктора Януковича, Миколи Азарова та їхніх синів.

Про це "Європейській правді" заявив речник Суду Іренеуш Коловца.

"Всі справи перерахованих вище осіб наразі очікують на розгляд суду. На даній процесуальній стадії не ухвалювалося рішення, коли відбудуться публічні слухання за цими справами і чи будуть вони призначені", - заявив представник Суду ЄС.

За його словами, рішення про проведення публічних слухань, якщо таке буде ухвалене, суд оприлюднить за 2 тижні до дати такого засідання.

Як відомо, наразі було слухання у справі лише одного українського екс-посадовця, що позивався до Ради ЄС – колишнього заступника глави адміністрації президента Андрія Портнова. Портнов був особисто запрошений до Люксембургу на засідання, що відбулося 21 травня.

Справи інших посадовців, в тому числі Януковичів та Азарових, гальмуються через те, що вони неправильно обрали мову для звернення до Суду – вони подали позови англійською, в той час як все провадження Суду ЄС здійснюється французькою мовою.

Звернення англійською дозволяється правилами, однак суд був змушений перекладати робочою мовою всі документи заявника.

Портнов, якого вважали ключовим юристом режиму Януковича, став єдиним, хто обрав коректну мову звернення до даної судової інстанції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.