МЗС Литви показало російський паспорт, в якому Одесу приписали до РФ

Четвер, 13 серпня 2015, 16:55

МЗС Литви у четвер опублікувало фото паспорта громадянки Росії, місцем народження якої є "Одеська область, Росія".

Відповідну публікацію відомство зробило на своїй сторінці у Twitter.

"Литовське консульство отримало ще один "чарівний російський паспорт". 15/02/2011 Одеса/ Росія. Це лише помилка?"  - зауважило МЗС Литви, додавши фото документа.

Як вказується, паспорт було видано у лютому 2011 року в Калінінградській області. Рік народження пред'явниці паспорта - 1994.

За словами міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса, поки важко сказати, що може означати такий запис, передає Delfi.lt.

"Зараз важко інтерпретувати те, що це може означати, давайте називати це безліччю чарівних співпадінь, і всі вони чомусь пов'язані з Україною. Можливо, те, що в думках, з'являється і в документах, можу зробити такі припущення", - сказав Лінкявічюс, що знаходиться в даний момент в Україні.

За словами глави зовнішньополітичного відомства Литви, все можна списати на помилки або недоліки, але всі збіги "здаються, м'яко кажучи, дивними", пов'язаними з однією країною, проти якої здійснюється агресія.

Лінкявічюс припустив, що Росія знову пояснить ситуацію помилкою.

"У таких випадках, страждають власники таких паспортів, вони тут ні при чому, але, можливо, і вони повинні цікавитися тим, які документи у них на руках. Помилки бувають різні, але дуже дивно, що вони останнім часом пов'язані з однією державою, проти якого здійснюється агресія. Такі помилки знаходять не лише комічну, а й трагікомічну форму", - сказав Лінкявічюс.

Нагадаємо, минулого тижня до міністерства закордонних справ Литви потрапив паспорт російського громадянина, виданий в 2013 році, в якому Крим зазначений як частина Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: