Польща виділить 117 млн євро аграріям, що постраждали від посухи

Четвер, 27 серпня 2015, 08:18

Польська Рада міністрів призначить на підтримку фермерів, які потерпіли внаслідок посухи, майже півмільярда злотих (117 млн євро). 

Про це повідомляє "Польське радіо".

Як зазначає Telewizija Republika, додатково буде також виплачено 17 млн злотих (4 млн євро) на субсидії для закупівлі насіння та 21,6 млн злотих (5 млн євро) на допомогу садівникам чорної смородини.

Підтримка надаватиметься лише тим домогосподарствам, які продемонструють, що збиток, заподіяний в результаті засухи, знизив виручку на 30 відсотків.

Водночас, польський уряд повідомив, що не вводитиме надзвичайного стану.

На критику сільськогосподарських середовищ, що цієї допомоги – недостатньо, віце-прем’єр, міністр економіки Януш Пєхоцінський заявив, що держава не може порушувати євросоюзних правил.

"Найбільша в історії одного покоління довготривала гідрологічна посуха, рільнича посуха, впливає на прибутковість господарств і за мить позначиться на цінах продуктів",  -відзначив він.

Як повідомлено, втрати з приводу посухи стосуються понад мільйона гектарів посівів. Збитків зазнало не менше ста тисяч господарств.

Спеціальні комісії до кінця вересня оцінюватимуть розмір збитків. 7-го вересня відбудеться засідання міністрів сільського господарства ЄС, присвячене допомозі потерпілим унаслідок посухи.

Нагадаємо, збитки польських сільгоспвиробників від посухи вже склали 132 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: