У справі ЮКОСу можуть арештувати нерухомість РФ на $5 млрд - росЗМІ

Вівторок, 4 серпня 2015, 09:00

Сума заарештованого майна РФ у справі компанії ЮКОС може сягнути $5 млрд.

Про це повідомляє російське агентство РБК з посиланням на джерела у владних колах.

Згідно з інформацією, російський уряд вже готується до масових арештів своїх активів за кордоном.

Зокрема, за словами одного з чиновників, в уряді була створена робоча група, яка оцінила, якого саме майна і на яку суму може позбутися Росія в результаті роботи судових приставів.

Так, як розповів один з учасників, на початку липня питання, пов'язані із захистом російської власності за кордоном, обговорювалися на закритому засіданні комітету Держдуми щодо власності.

На цій нараді була оголошена цифра — близько $5 млрд.

Насамперед, як відзначають чиновники, заарештують усі активи підприємства "Госзагрансобственность", підвідомчого управлінню справами президента.

Саме на його балансі записані зарубіжні російські будівлі, що не мають дипломатичного статусу. Як пише агентство, йдеться про близько 60 об'єктів.

Серед них житловий будинок 1870 року у Великій Британії (там знаходиться представництво "РИА Новости"), службово-житловий будинок з гаражем військового аташату РФ у Франції 1902 року, будівля 1890 року в Парижі (там знаходиться представництво агентства ТАСС) та інші.

Як повідомлялося, на початку червня французькі та бельгійські судові пристави розпочали арешт російських активів  на виконання рішення Постійної палати третейського суду в Гаазі у справі акціонерів компанії ЮКОС проти РФ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.