В Польщі знайшли комплекс тунелів Другої світової війни

П'ятниця, 11 вересня 2015, 16:31

В Польщі поблизу міста Вальбжих виявили комплекс раніше невідомих тунелів, побудованих нацистською Німеччиною під час Другої світової війни.

Про свою знахідку повідомив на прес-конференції дослідник , президент товариства Riese ("Гігант") Кшиштоф Шпаковський, повідомляє TVN24.

"Це мало бути велетенське бомбосховище, яке мало забезпечити обранцям Гітлера виживання протягом кількох років.

Він розповів, що віднайдений комплекс належить до об’єкту "Гігант", який складається з двох тунелів з залізничними коліями та ще одного об’єкту досі невідкритого.

За словами Шпаковського після війни було відкрито заледве 10% з усього комплексу.

До цього часу дослідники лише здогадувалися про існування нових тунелів, до відкритих же приміщень навіть водилися екскурсії.

Як зазначив дослідних, у підземному комплексі, який охоплює площу в 20 квадратних кілометрів, може знаходитися все, крім Бурштинової кімнати.

"Я б очікував технічне обладнання, зброю, військові матеріали і готову інфраструктуру. Зрештою, це було бомбосховище", - зазначив Шпаковський.

За його словами, про знахідку вже повідомлено місцеві органи влади, прем’єра і генерального реставратора.

Нагадаємо, міто Вальбжих в останні тижні прославилося тим, що поблизу нього нібито знайшли легендарний потяг з золотом нацистів, зниклий наприкінці 1944 року. Про потяг повідомили двоє чоловіків, вимагаючи для себе 10% вартості знайденого. Поки територію поблизу Вальбжиха досліджують військові спеціалісти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: