Кремль готовий розглянути прохання Сирії про введення військ

П'ятниця, 18 вересня 2015, 11:56

Кремль готовий розглянути і обговорити прохання Сирії про участь російських військ в операціях проти "Ісламської держави", якщо таке прохання надійде.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє "РИА Новости".

"Якщо буде звернення, то в рамках двосторонніх контактів, двостороннього діалогу, воно, природно, буде обговорюватися і розглядатися. Поки що про все це гіпотетично говорити складно", - сказав Пєсков.

Раніше  глава сирійського МЗС Валід аль-Муалем заявив, що Сирія може звернутися до Росії з проханням надіслати війська, якщо виникне така необхідність, проте зараз російські військові у країні не воюють.

Міністр додав, що сирійська армія в змозі боротися самостійно, але, за його словами, їй необхідне сучасне озброєння для боротьби проти повстанців, які намагаються повалити президента Башара Асада.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські військові нещодавно почали використовувати нові типи повітряного і наземного озброєння, що поставляються Росією.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія продовжить постачати військову техніку до Сирії, щоб забезпечити належну обороноздатність країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: