Саудівська Аравія вимагає від РФ припинити військову операцію в Сирії

Четвер, 1 жовтня 2015, 11:55

Саудівська Аравія вимагає від Росії припинити військові операції в Сирії і заявляє, що бойовиків "Ісламської держави" не було у районах, які піддалися авіаударам російських літаків.

Про це заявив постпред Саудівської Аравії в ООН Абдалла аль-Муаллімі, повідомляє агентство Reuters.

"Делегація моєї країни, висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з воєнними операціями, які російські війська провели в Хомсі і Хамі, містах, де немає сил ІДІЛ. Ці напади призвели до низки невинних жертв. Ми вимагаємо негайно це припинити і не поновлювати", - сказав дипломат.

Аль-Муаллімі додав, що країни, які ще недавно говорили про свою готовність боротися проти тероризму, не можуть робити це одночасно підтримуючи тероризм сирійського режиму.

30 вересня Росія заявила, що їхні літаки здійснили близько 20 авіаударів проти "Ісламської держави". Через бомбардування загинули більше 60 людей.

Однак, за даними американської сторони, російські літаки завдали авіаудари в районі міста Хомс, яке перебуває під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

Біля міста Хомс знаходиться район, який контролюється повстанцями, що борються проти режиму Башара Асада.

Російські ЗМІ повідомили, що на заході Сирії сформована повноцінна змішана авіагрупа військово-повітряних сил РФ. Перекидання літаків в Латакію почалося паралельно з проведенням військових навчань у Росії у середині вересня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.