Більшість депутатів Європарламенту підтримують безвізовий режим для України

Вівторок, 20 жовтня 2015, 11:21

Більшість депутатів Європейського парламенту підтримують рішення про надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це у коментарі кореспонденту "Європейської правди" заявив голова Комітету асоціації Україна-ЄС у Європарламенті Андрій Пленкович.

"У мене немає сумнівів, що рішення про надання Україні безвізового режиму буде підтримано у Європарламенті. Ви маєте безумовну підтримку і Народної партії, і соціал-демократів. Це найбільші партії, що гарантує позитивне рішення. Однак я впевнений, що це рішення підтримають і інші партії - вас підтримує більшість євродепутатів", - сказав Пленкович.

За процедурою рішення про введення безвізового режиму має отримати підтримку більшості депутатів Європарламенту і одностайне схвалення Ради ЄС після того, як Єврокомісія підтвердить виконання Україною Плану дій з візової лібералізації.

Як повідомлялося, Україна повинна надати до 9 листопада інформацію в Європейську комісію про хід підготовки законопроектів, необхідних для надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Раніше під час "безвізового дня" Верховна рада не поставила на розгляд два ключових законопроекти, необхідні для візової лібералізації з Євросоюзом – щодо недоторканості суддів та народних депутатів, а також щодо заборони дискримінації при працевлаштуванні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.