Українці в Нідерландах створили сайт щодо змісту Угоди про асоціацію

Понеділок, 2 листопада 2015, 14:13

Українці, які живуть в Нідерландах, через запланований в цій країні референдум щодо ратифікації державою Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, створили веб-сайт, щоб донести до жителів країни інформацію стосовно змісту документа.

Про це розповів засновник сайту Сергій Радочин, який приїхав на роботу в Нідерланди 15 років тому і працює IT-менеджером, повідомляє УНІАН.

Говорячи про цю ініціативу, Радочин зазначив, що все почалося з того, що у групі на Facebook під назвою Maidan_NL, "розпочалося обговорення того, що треба щось робити".

"Ми живемо в Нідерландах. Питання референдуму вже вирішено, а тому треба хоча б дати їм (нідерландцям) можливість знати правду, а не тільки ту точку зору, яку пропагують організатори референдуму. Що буде робити пересічний нідерландець, якщо він перед тим, як іти голосувати, захоче дізнатися про Угоду про асоціацію? Скоріш за все, він піде в Інтернет і буде шукати. На нашому сайті є новини, є інформація щодо Угоди про асоціацію, але також є і точка зору організаторів референдуму. Так все і розпочалося", - сказав Радочин.

За його словами, вже найближчими днями українці зберуться на зустріч, щоб обговорити план та стратегію подальших дій.

"Зрозуміло, що треба намагатися потрапити в нідерландські засоби масової інформації. Найближчим часом відбудеться зібрання ініціативної групи, щоб виробити стратегію, зрозуміти, на що ми готові і на що у нас є час та досвід", - наголосив він.

Радочин також повідомив, що цю ініціативу фінансує за власні кошти.

Як повідомлялося, виборча комісія Нідерландів оголосила про те, що консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде проведений 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня.

Детально про організаторів референдуму - в статті ЄвроПравди "Історія голландського підвалу, що загрожує асоціації України та ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: